2008. augusztus 26., kedd

Bret Easton Ellis : Amerikai Psycho

Egész hosszú ideig tartó projekt volt, de végre elolvastam. Nem azért olvastam lassan mert rossz könyv, vagy mert nem tetszett. Nem is tudom miért olvastam ilyen lassan. Előrehaladva benne ,egyszercsak olyan érzése lesz az embernek, hogy valamiféle undorítósági verenyen akart indulni a szerző, ugyanakkor impresszív, hogy ez a rész mennyire egységben van a könyv erőszakmentes első felével. Az extra csavar a végén is jól jött. Azt kell mondjam, hogy érdekes olvasmány volt. Persze engem nem szoktak különösebben zavarni ezek a botrányosra tervezett dolgok, a gyomrommal sincs baj. Hát igen...

2008. augusztus 20., szerda

Pofonvágtak

Szóval az úgy volt, hogy megyek a Petőfi hídon két ismerősömmel együtt és a szembejövő három ember úgy gondolta, hogy verekedni akar és mindenféle figyelmeztetés nélkül az egyik nekimegy haveromnak, minimális idő különbséggel már kapom az ütést, aztán a többiek is. Ez egy nagyon szar helyzet. Az ember legszívesebben visszaadná, de nyilván nem kezd el verekedni az utca közepén, mert az nem a legintelligensebb megoldás, a fene tudja milyen emberek ezek. Úgyhogy egyszerűen csak elszaladtunk a helyszínről. Ismételten kiderült, hogy a fog vág, úgyhogy köptem egy kis vért és meglehetősen mérges voltam. Ekkora bunkókat se látok gyakran.

SID chip

Szereztem egy Commodore 128-at és "leoperáltam" róla a SID chip-et. Ha lesz időm( és főleg kedvem ) akkor majd alkotok vele valamit... Hehe :-)

2008. augusztus 18., hétfő

Iced Earth + Dalriada

Szigeten jártam a bejegyzés címében szereplő bandák koncertjén. Az elsővel nem volt különösebb bajom. Főleg régebbi számokat játszottak, ami nekem azért jó, mert az újakat kevésbé ismerem. Itt a setlist, a minőség nem a legjobb:

Utána a Dalriada következett amivel két fő problémám volt. Egyrészt a csúszás miatt csak egy nagyon rövid programot adtak. Másrészt pedig problémák voltak a hangosítással. Ha túl halk az ének, hogy már a szövegtet se lehet tökéletesen érteni, az szerintem komoly probléma. Ezt leszámítva egész jó volt. De azért voltam jónéhány jobb koncerten életemben.

2008. augusztus 5., kedd

Mindenféle

Elnézést kérek a bejegyzések hiánya miatt. Egyik oka, hogy nem voltam itthon. Teljesen véletlenszerű dolgok amik mostanában voltak a fejemben és szeretném őket közölni:

1. Felvettek már megint. :D Történt ugyanis, hogy annak idején valamilyen megfontolásból amit már elfelejtettem jelentkeztem egy másik egyetemre is, persze felvettek. De lehet, hogy úgy kezdem azt a szakot, hogy halasztok.
2. Szeretem az ír kávét(ír whiskey van benne :P).
3. Ludwig Prandtl megérdemelt volna egy fizikai Nobel-díjat annak idején a határréteg-elmélet alapgondolatáért. Lehet, hogy a bizottság lebecsülte a klasszikus fizikát, ami a szűklátókörűség vagy valami más rossz tulajdonság példája.
4. Kezdem egyre kevésbé szeretni, ahogy a Code Geass sztorija alakul.
5. Be van zárva az egyetem.
6. Nincs alkatrész a laptopomhoz, kivéve ha az egész alaplapot kicserélik, de annyit nem ér meg.
7. Úgyhogy lehet, hogy veszek számítógépet.

Majd még írok valamit. Elképzelhető, hogy egyik-másik pontot majd jobban is kifejtem.