2008. június 15., vasárnap

Epica koncert - élménybeszámoló

Tegnap volt Epica koncert a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon.(A kibővített Reményi Ede Kamarazenekar és a Miskolci Nemzeti Színház kórusának közreműködésével.)

A koncert két blokkból állt, az első blokkban klasszikus és filmzenék voltak terítéken(pl. Prokofiev - Rómeó és Júlia; Vivaldi - Négy évszak; Grieg - Peer Gynt-ből részletek vagy a Star Wars-ból a birodalmi induló...) némiképp áthangszerelve. Hát, ez az első blokk nem volt valami nagy szám őszinténszólva. Tudom, hogy a metálzenekar + szimfónius zenekar kombinálció nagyon jól eladható manapság ezért eleve kisebb fenntartásokkal vagyok az ilyesmi iránt, de azt kell mondjam, hogy itt a konkrét hangszerelések sem voltak túlzottan kreatívak. Ráadásul nem sok értelme volt berakni a székeket a nézőtérre, amikor amint megjelent Simone ( az énekesnő ) rögtön felállt és előre ment mindenki. (Meg kellett állapítanom, hogy Simone élőben is olyan szép, mint a youtube-on. ^^)

A második rész az Epica saját számaiból állt, még mindig a szimfónikus zenekarral együtt. Itt szerencsére már a székeket kivitték. :) Ez már nagyon jó volt. Az Epica zenéje nagyon jólhangzik ilyen hangszereléssel, úgyhogy mindenképp megérte elmenni. Metálkoncerthez képest egy kicsit "light"-os, de nekem nem hiányoztak a "mosh pit"-ek. :) Ami hiányzott az a kedvenc számom az új albumról, az Obsessive Devotion.

A koncert után a jegyünket aláirattuk Mark Jansen-nel. A kér srác akivel mentem még egyéb szuveníreket is gyűjtött(egy törtölköző és egy setlis), amikor a zenekarnak a koncert végén közönség közé dobálós kedve volt.

Összességében azt kell mondanom, hogy így a vizsgaidőszakban nagyon jól esett ez a koncert.

Nincsenek megjegyzések: